(0186) 620 790 (06) 390 47 515  info@tspersoneel.nl

Tips/Blog


De voordelen van een uitzendbureau

Waarom samenwerken met een uitzendbureau? Wat zijn de voordelen? 

Uitzendbureaus kunnen voor veel vacatures een geschikte kandidaat vinden. Dit komt doordat uitzendbureaus de markt goed kennen, beschikken over een goed netwerk en toegang hebben tot een grote groep werkzoekende. 

 

Maar waarom is het dan een voordeel om samen te werken met een uitzendbureau als een uitzendkracht relatief duur is? Hieronder delen wij het flinke aantal voordelen wat je ervoor terug krijgt.  

 

1. Tijdwinst 

De sollicitatieprocedure is voor uitzendkrachten een aanzienlijk stuk korter omdat je de werving en selectie helemaal overlaat aan het uitzendbureau. Je hoeft als bedrijf dus geen vacature te plaatsen en door de hoeveelheid sollicitaties heen te worstelen. Bovendien bespaar je op de kosten van de personeelsadvertentie. 

 

De meeste uitzendbureaus hebben een eigen database en kunnen zo sneller zoeken naar een geschikte kandidaat. Ook hebben ze vaak op voorhand de kandidaat uitgebreid gecheckt, gesproken en vraag gedaan naar referenties. 

 

2. Flexibiliteit 

Eén van de grootste voordelen van een uitzendbureau is dat je uitzendkrachten kan inzetten wanneer het jou uitkomt. Zo kan je alleen in drukke of piekperiodes de uitzendkrachten inzetten en wanneer het rustiger is stuur je ze in overleg naar huis. Zo betaal je alleen de gewerkte uren.

 

Als jouw bedrijf bijvoorbeeld projectmatig werkt kan dit ook heel handig zijn. Je kan van te voren instemmen met aantal in te huren uitzendkrachten en bespreek met het uitzendbureau de duur zodat de uitzendkrachten ervan op de hoogte zijn. Zo bespaar je onnodig hoge loonkosten. 

 

3. Geen loondoorbetaling bij ziekte 

Bij vaste medewerkers ben je verplicht om diegene het loon door te betalen tijdens ziekte, dit duurt tot maximaal twee jaar. Dit hoeft bij een uitzendkracht niet je bent niet de werkgever maar slechts de inlener. 

 

4. Langere proefperiode 

In de praktijk wijst vaak uit dat uitzendkrachten uiteindelijk een vast dienstverband krijgen bij het bedrijf die hen heeft ingehuurd. Zo zou je een uitzendovereenkomst dus kunnen zien als een lange proefperiode. Het voordeel is dat je veel langer de tijd heb om een uitzendkracht te kunnen beoordelen of deze geschikt is voor de functie binnen het bedrijf. 

Zo verminder je het risico om opgezadeld te zitten met een vaste kracht die niet past binnen de organisatie en aan wie je een fikse ontslagvergoeding moet meegeven bij ontslag. 

 

5. Minder administratie rompslomp 

Voor een uitzendkracht betaal je een vast tarief aan het uitzendbureau en is het uitzendbureau officieel werkgever. Dit betekent dat het uitzendbureau verantwoordelijk is voor uitbetaling van het loon, afdracht van premies, heffingen betaald aan belastingdienst, verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, toekennen van vakantiegeld en het administreren van ziek-en herstelmeldingen.  

 

Met het inhuren van uitzendkrachten heb je dus veel minder administratieve rompslomp. Zo valt er  flink te besparen op kosten van personeelsadministratie. 

 

Genoeg voordelen lijkt ons! Voor de mogelijkheden kan er vrijblijvend contact opgenomen worden. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Contact

TS Personeel
Vlietkade 9a
3262 JN Oud-Beijerland

(0186) 620 790
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Whatsapp ons

Wilt u meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken via Whatsapp.